Chiazaden recepten

Er zijn veel recepten die chiazaden bevatten en die kunnen worden gebruikt om te genieten van de voedingsvoordelen van deze kleine zaadjes. Hieronder staan enkele populaire chiazaad recepten:

  1. Chiazaadpudding: Meng 1/4 kopje chia-zaden met 1 kopje melk (elke soort werkt, inclusief amandelmelk of kokosmelk) en een zoetstof naar keuze (zoals honing of ahornsiroop). Laat het een nacht in de koelkast staan en garneer met fruit of noten naar keuze.
  2. Chiazaad smoothie: Voeg 1 eetlepel chia-zaden toe aan je favoriete smoothie recept voor extra vezels en eiwitten. Je kunt ook een chiazaad smoothie maken door 1 kopje amandelmelk, 1 bevroren banaan, 1 eetlepel pindakaas en 1 eetlepel chia-zaden in de blender te mengen.
  3. Chiazaad crackers: Meng 1/2 kopje chia-zaden, 1/2 kopje amandelmeel, 1/2 kopje geraspte Parmezaanse kaas, 1 eetlepel olijfolie, 1 teentje knoflook en zout en peper naar smaak. Rol het deeg uit en snijd in crackers. Bak ze in de oven op 350°F (175°C) tot ze goudbruin zijn.
  4. Chiazaad energierepen: Meng 1/2 kopje chia-zaden, 1/2 kopje havermout, 1/2 kopje amandelen, 1/4 kopje honing, 1/4 kopje pindakaas en 1/4 kopje mini chocoladeschilfers in een kom. Druk het mengsel in een vierkante bakplaat en laat het minstens een uur in de koelkast opstijven voordat je het in repen snijdt.

Er zijn veel andere manieren om chiazaden in je dieet op te nemen, zoals het toevoegen van ze aan yoghurt, salades, smoothie bowls of ontbijtgranen. Met hun neutrale smaak zijn de mogelijkheden eindeloos.

Scroll naar boven